Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
26 NİSAN Cuma 02:54

SES’in mobbing açıklamasına “polis” engeli!

Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Emekçileri Sendikası (SES) Dersim Şubesi tarafından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde yapılmak istenen açıklamaya polis tarafından izin verilmedi. Kurumda uygulanan mobbing nedeniyle açıklama yapılmasına izin verilmeyen grup, açıklamayı Sanat Sokağı’nda gerçekleştirdi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-12-2022 16:27
SES’in mobbing açıklamasına “polis” engeli!

SES Dersim Şubesi üyeleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde bazı personele yönelik baskı, mobbingin yanı sıra sürgün uygulandığını belirterek, kurum önünde açıklama yapmak istedi. Açıklama nedeniyle kurum önünde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, açıklamaya izin vermeyince katılımcılar, sloganlar eşliğinde Sanat Sokağı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Açıklamalarının engellenmesine tepki gösteren SES Dersim Şube Eş Başkanı Kahraman Yürük, “İlimizde yaşanan sorunların başında sosyal hizmet emekçilerine uygulanan kötü muamele, mobbing gelmektedir. Sosyal hizmet emekçileri ellerinden gelen özveri ile çalışırken, idareciler tarafından uygulanan adaletsiz iş bölümleri, çalışanlar arasında ayrımcılık, çalışanın fikri dahi sorulmadan gerçekleştirilen keyfi yer değişimleri iş barışına zarar vermekte, iş verimini azaltmaktadır. Uygulanan adaletsizliğe sesini çıkaran arkadaşlarımız ise keyfi tutanaklarla Pertek ilçesine sürgün tehdidi ile sindirilmek istenmektedir” dedi.

Üyelerinin mobbing ile yıldırılmaya çalışıldığını ifade eden Yürük, “Siyasi erke sırtını dayamış kimi kesimler ise korunup kollanmakta, soruşturma dosyalarının üstü örtülmekte, soruşturmalar şeffaf yürütülmemekte, soruşturmalarda ismi geçen, soruşturma kapsamında olan ve mağdur olan üyelerimize soruşturmanın akıbeti hakkında bilgilendirme dahi yapılmamaktadır. Maalesef kimi idarecilerin hitaplarının sert ve kaba olduğu, nezaket kurallarına uygun olmadığı yine sendikamıza iletilen sorunlar arasında bulunmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında mesleki tanımların net olmaması, adaletsiz iş bölümünün yanı sıra çalışanlara meslek dışı işlerin verilmesine, meslek çalışanlarının mesleki olmayan komisyonlarda görevlendirilmesine yol açmaktadır” diye konuştu.

Yürük, sağlık emekçilerinin taleplerini şöyle sıraladı:

Personel arası ayrımcılığa, mobbinge, keyfi görevlendirilmelere son verilsin iş barışı sağlansın,

Personel görevlendirilmelerinde ve idareci atamalarında liyakat esas alınsın.

Keyfi tutanaklara ve sürgün tehditlerine son verin!

Mesleki alanımıza yönelik olmayan işlerde zorla çalıştırılmaktan vaz geçilsin.

Soruşturmalar adil ve şeffaf bir şekilde yürütülsün.

Neredeyse ülkenin tamamında tüm bu sorunların temelini oluşturan siyasal kadrolaşmaya son verilsin.

Kimse torpil ile korunup kollanmaksızın, adil ve eşit bir iş ortamında, ihtiyacı olan herkese nitelikli bir hizmet sunulmasına katkı sağlansın.

Gelinen noktada maalesef mevcut politikalar ihtiyacı değil, siyasi ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak yürütülmektedir. Oysa sosyal hizmetler alanı kamusal bir hizmet olarak sunulmalı, ihtiyaç duyan herkesin ayrımsız şekilde, ücretsiz, eşit, nitelikli ve anadilinde hizmete ulaşmasının sağlanması için politikalar üretilmelidir.

Bizler Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak buradan bir kez daha, yetkilileri taleplerimizi duymaya, iş barışı için, nitelikli hizmet sunabilmek için, çalışanların sorunlarına kulak vermeye, birlikte hareket etmeye çağırıyoruz. Sosyal Hizmet Emekçilerinin sorunları çözülünceye kadar, emekçiler üzerindeki baskı, mobbing, keyfi görevlendirmeler son buluncaya kadar mücadelemiz devam edecek.

 

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR