Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
28 NİSAN Pazar 05:28

TEÇ SEN İl Başkanı: “Memurların sesi artık daha güçlü!”

TEÇ-SEN Tunceli İl Başkanı Derman Erdoğdu Kılıç, memurların sendika seçme özgürlüğünü kısıtlayan ve yeni memur sendikalarının kurulmasını engelleyen yüzde 2 sendika barajının iptal edilmesini büyük bir zafer olarak nitelendirdi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-01-2024 16:46
TEÇ SEN İl Başkanı: “Memurların sesi artık daha güçlü!”

“Bu karar, bağımsız kamu sendikalarının önündeki en büyük engeli kaldırmıştır ve demokratik mücadelemizin bir sonucudur” diyen Erdoğdu Kılıç, parti sendikalarının tekelleşmesine ve memurlar üzerindeki baskısına son verilmesinin önemini vurguladı.

Erdoğdu Kılıç, “Memurlar artık açlık, sefalet ve yokluğa mahkum eden, gelecek hayallerini yok eden parti sendikalarına karşı daha güçlü bir ses çıkarabilecekler” dedi.

Erdoğdu Kılıç, TEÇ-SEN olarak, memurların haklarını savunma ve çalışma koşullarını iyileştirme noktasında daha etkin bir rol oynayacaklarını belirtti.

Erdoğdu Kılıç açıklamasını şu sözlerle noktaladı: “Genel Başkan, bu kararın memurlar arasında daha adil bir temsil sağlayacağını ve sendikal çoğulculuğu teşvik edeceğini ifade etti. Artık her memur, kendi tercihleri doğrultusunda sendikal faaliyetlerde bulunabilecek ve sesini duyurabilecek. Tüm memurları haklarını aramak için daha cesur olmaya ve bağımsız sendikal mücadeleye katılmaya davet ediyorum.”

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR