Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
24 NİSAN Çarşamba 10:22

Türkiye’de en ucuz “Halk Ekmek” Pertek’te!

Dersim’in Pertek İlçesi’nde 3 liradan satılan halk ekmek, 1 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 buçuk liraya satılacak. Fiyatın düşürülmesiyle birlikte Türkiye’de en ucuz halk ekmeğin satıldığı yerlerden biri de Pertek İlçesi olacak.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 27-11-2022 13:05
Türkiye’de en ucuz “Halk Ekmek” Pertek’te!

Konuya ilişkin açıklama yapan Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, Türkiye genelinde bu kadar hesaplı halk ekmek satışının çok nadir olduğunu belirterek, “İnsanların yaşadığı ekonomik sıkıntılar belli. Bizler de hem vatandaşın yanında olmak hem de sosyal belediyecilik anlayışımız gereği, şu anda 3 liradan satılan halk ekmeğin fiyatını 2 buçuk liraya düşürmeye karar verdik. 1 Aralık’ta başlayacak uygulamaya ile insanlarımız evlerine daha çok ekmek götürebilecekler” dedi.

Halk ekmeği kendileri ürettikleri için kazanç elde etmek gibi bir düşüncelerinin olmadığını kaydeden Alan, “Belediye olarak bundan kazanç elde etmek gibi bir düşüncemiz yok. Halk ekmeğimiz, ustalarımız tarafından hiçbir makine kullanılmadan, tamamen el emeği ve hijyenik şartlarda üretiliyor” diye konuştu.

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR