Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
28 NİSAN Pazar 00:41

Üniversitede akademik kadro alımlarında “hülle” yöntemi

Yıllardır tartışma konusu olan akademik personel alımlarında kimi üniversite yönetimlerinin adrese teslim kadro ilanları tepki çekiyor. Liyakat ve hakkaniyetin ayaklar altına alınarak ahbap-çavuş, eş-dost-akraba ilişkisiyle hareket edilen bu durumlarda kollanan kişilerin sıralamaya girmesi için yapılan usulsüzlüklere dair sayısız haber çıktı. Ancak bu kez şeytanın bile aklına gelmeyecek ilginç bir yönteme tanık oluyoruz: “Hülle” yöntemiyle kadrolaşma….

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 08-03-2024 10:08   Güncelleme : 08-03-2024 10:21
Üniversitede akademik kadro alımlarında “hülle” yöntemi

Yeni hülle yönetimine göre, torpille alımı düşünülen kişiye, önce üniversitede ders ya da dersler verdiriliyor. Fakat ihtiyaç olmamasına rağmen ders ücreti ve sigortanın yatırıldığı bu durumda büyük bir kamu zararı oluşuyor. Yöntemin ikinci aşamasında yani torpille alımı düşünülen kişi için akademik personel ilanına çıkıldığında da söz konusu kişinin başvuru yapmayı düşünen diğer adayları elemesi için bu kez de ilan metnine “bir yükseköğrenim kurumunda çalışmış ya da ders vermiş olmak” şartı konuluyor. Bunun yapılmasıyla bu koşula sahip olmayan fakat başvuru yapmayı düşünen diğer adayların elenmesi amaçlanıyor.

Sonuçta başvuru koşullarının bu şekilde daraltılmasıyla hakkaniyet ve liyakat bir kez daha ayaklar altına alınarak istenilen adayın alımı gerçekleştirilmiş oluyor.

“İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır!”

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR