Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 23:10

Vefalı Finlandiyalı çift, misafir edildi!

1974 yılında Adana’dan Erzurum’a giderken yolların kardan kapalı olması nedeniyle Pülümür ilçesinde 2 gün konaklayan Finlandiyalı çift, Helena Holopainen ve Markku Tiirakari, Finlandiya’da Pülümürlü Serdar Ateş ve Düzgün Çelik tarafından misafir edildi. Ateş ve Çelik çifti önümüzdeki yıl Pülümür’de misafir etmek için de söz aldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-06-2023 19:54

22 Ocak 1974 tarihinde Adana’dan Erzurum’a geçmek isteyen Finlandiyalı Helena Holopainen ve Markku Tiirakari çifti, yolun yoğun kar yağışı nedeniyle yolların kapalı olmasından ötürü 2 günlerini Dersim’in Pülümür ilçesinde geçirmek zorunda kalmıştı. Çift aradan geçen yarım asra rağmen gördükleri vefayı unutmamış ve o günlerde çektikleri fotoğrafların yer aldığı albümü Belediye Başkanı Müslüm Tosun’a göndermişti.

HELENA VE MARKKU, MİSAFİR EDİLDİ

Helena ve Markku çiftinin vefası haberi başta internet sitemiz olmak üzere ulusal basında büyük ilgi görmüştü.

Finlandiya’da yaşayan Pülümürlü Serdar Ateş ve Düzgün Çelik, çifti ülkelerinde misafir ederek vefalarından ötürü teşekkür etti.

Çifti misafir eden Serdar Ateş, “Şu anda Finlandiya’da yaşıyorum. Yerel basın ve sosyal medyada Helena ve Markku’nun haberini okuduk. Bir sürü dostumuz, arkadaşımız, büyüğümüz bize ulaştılar. 1974 yılında Markku ve kız arkadaşı Erzurum’dan Adana’ya giderken kış şartlarından dolayı Pülümür’de misafir olarak kalmışlar. O dönemde yaşadıkları hatıraları küçük bir albüm yaparak belediye başkanı Sayın Müslüm Tosun’a göndermişlerdi. Başkanın ricası üzerine Markku Bey’e ulaştık. Kendisini işletmemizde misafir ettik. Bizleri mutlu etti. Pülümür’ün misafirperverliğini göstermeye çalıştık. Kendilerini bu sene ilçemizde misafir etmek istedik, halkın bu yönlü talebini ilettik. Ancak Avrupalı insanlar planlarını önceden yaptıkları için bu yıl bunu gerçekleştiremeyeceğiz. Ancak önümüzdeki yıl kendilerini ilçemizde misafir etmek için söz aldık. Kendilerini Pülümür’de misafir edeceğiz” dedi.

Helena ve Markku çifti de duyarlılıklarından ötürü Ateş ve Çelik’e teşekkür ederek, Türkçe “Merhaba Pülümür!” mesajı gönderdi.

HABER MERKEZİ

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR