Avukat Öner, ön seçim öncesi aday adaylığından çekildi

CHP’den Pertek belediye başkan aday adayı olan Avukat Emrah Öner, aday adaylığını geri çektiğini duyurdu.

SİYASET - 10-02-2024 18:33 2636 kez okundu.

Avukat Öner, ön seçim öncesi aday adaylığından çekildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Pertek için adayını belirlemek için yarın ön seçim gerçekleştirecek. Ön seçim öncesi aday adaylarından Avukat Emrah Öner, başvurusunu geri çektiğine dair bir açıklama yayımladı.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Avukat Öner şunları kaydetti: “Demokratik yaşamın merkezi yereldir. Yerel yönetimlerdeki başarının tüm demokratik güçlerin birlikteliği ve uzlaşısı ile sağlanacağına olan inancım ve toplumcu belediyecilik anlayışıyla hep beraber daha yaşanabilir bir Pertek yaratmayı amaçladım. İlçemiz, Türkiye’nin genel görünümünü yansıtan bir örnek teşkil etmektedir ve bu nedenle gerçekleştirilecek her türlü yerel yönetim çalışması hem güzel ilçemiz için hem de ülkemizde ihtiyaç duyulan demokrasi ve barış ortamı için büyük bir öneme sahiptir. Bu ilkeler doğrultusunda önümüzdeki yerel seçimlere Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye başkan aday adayı olarak katıldığımı sizlere duyurmuştum.

Tarih boyunca Pertek, ülkedeki karanlık ellerin müdahale etmeye çalıştığı, kültürel zenginliğinin altının boşaltılmak istendiği bir alan olarak görülmüştür. Ancak bu ülkenin aydınlık yüzleri ise gerçek bir kardeşlik ve ortaklık zemininin inşa edilebileceği bir alan olarak görmüşlerdir. Son yıllarda Dersim genelinde Pertek nüfusundan daha fazla genç nüfusun yurt dışına ve diğer şehirlere göçmek zorunda kaldığı, umutların kurutulduğu, rant ve talan politikalarının ön plana çıktığı, menfaat odaklarının oluştuğu, ortak akıl zeminin kaybedildiği bir dönemde yerel yönetimlere düşen sorumluluk da hayati bir önem taşımaktadır.

Pertek ilçesi özelinde aday belirleme sürecinin, demokratik güçlerin birlikteliğine yönelik yaklaşımlar ve çalışmaların bireyselleştirilmiş ve dar bir alana hapsedilmiş yöntemlerle yapıldığını görmekten dolayı üzgün olduğumu ifade etmek isterim.

Önceki seçim süreçlerinde demokrasi güçlerinin bir araya gelerek başarılı sonuçların elde edilmiş olmasının verdiği umutla çıktığım bu yolda toplumsal sorumluluğumu da gözeterek Cumhuriyet Halk Partisi’nin 11.02.2024 tarihinde yapacağı ön seçime katılmama ve aday adaylığından çekilme kararı almış bulunmaktayım.

Bugüne kadar tarafıma destek veren tüm arkadaşlarıma ve bir bütün olarak Pertek halkına minnettarım.

İnanıyorum ki Pertek’in aydınlık yüzleri, birleşerek ve güçlenerek ilçemizde toplumcu belediyecilik anlayışını yükseltecektir.

Unutmayalım ki, Pertek kazanırsa Dersim kazanacak, Dersim kazanırsa tüm ülkedeki barış ve demokrasi mücadelesi kazanacaktır. Bundan sonra da amacım bir Pertekli olarak bahsettiğim doğrultuda çalışmaya devam etmek olacaktır.”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Sol Parti, görevi devraldı

Sol Parti, görevi devraldı

09-04-2024 - SİYASET

Eş başkanlar mazbatalarını aldı

Eş başkanlar mazbatalarını aldı

06-04-2024 - SİYASET