Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 17:49

CHP kadın kollarından “sandığa gidin ve sahip çıkın” çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları tarafından 28 Mayıs tarihinde yapılacak seçimler öncesi 81 il 973 ilçede eş zamanlı sandıklara gidilmesi ve sahip çıkılması çağrısında bulundu.

SİYASET
Giriş Tarihi : 26-05-2023 19:35
CHP kadın kollarından “sandığa gidin ve sahip çıkın” çağrısı

İlimizdeki açıklama CHP İl Başkanlığı’nda Kadın Kolları Başkanı Handan Kahraman Şanlı tarafından yapıldı.

Türkiye’nin tarihi bir süreçten geçtiğini belirten Kahraman Şanlı, “Ülkemizin kaderinin belirlenmesine iki gün kaldı. 28 Mayıs’ta gerçekleşecek olan seçim iki aday arasında değildir. Bir referandum niteliğindedir. Elbette her seçim çok önemli fakat bu seçim özellikle Türkiye Cumhuriyeti nüfusunun yarısını oluşturan biz kadınlar için hayati öneme sahiptir. Bir yanda esaret diğer yanda özgürlük duruyor. Cumhur İttifakı adeta bir kadın düşmanı koalisyonuna dönüştü. Kadınların kazanılmış tüm kazanımlarına göz diken Yeniden Refah Partisi ve Hizbullah terör örgütünün siyasi uzantısı olan HÜDA PAR’ın Meclis’e girişi ile Cumhuriyet tarihinin kadınlar açısından en karanlık parlamentosu oluşturuldu. Meclis’te temsil hakkı kazanan bu zihniyet planlarını alenen ilan etti” dedi.

Açıklamasında HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi’nin inşa etmeye çalıştığı Türkiye’den örnekler veren Kahraman Şanlı, “Daha mazbatasını bile almadan kadın düşmanlığını ortaya koyan Cumhur İttifakı milletvekillerinin Meclis’te nasıl bir yol izleyeceği ortada. Küskün olduğunu, bezgin olduğunu, umutsuz olduğunu ifade ederek sandığa gitmemeyi düşünenler varsa, neyle karşı karşıya olduğumuzu bir kez daha görsün. Bugünümüz ve yarınımız tehdit altındadır. Hayatlarımıza, haklarımıza ve hayallerimize pranga vurulmak isteniyor. Eve mahkûm olduğumuz, eğitim dışına itildiğimiz, çalışma hayatından soyutlandığımız, toplumsal yaşamdan dışlandığımız bir hayat dayatılmak isteniyor.

Kadınların göklerde yükselmeyi hak ettiği Atatürk Türkiye’sinden sahiplendirilmesi gereken bir Türkiye’ye dönüştük. 1920’li yıllarda Türk kadınları hakim, öğretmen, mühendis, pilot olabilirken, 21. yüzyılda çalışma hakkımızı elimizden almak istiyorlar” diye konuştu.

Sandıklara gidip oy kullanılması çağrısında bulunan Handan Kahraman Şanlı, “Sözün kısası: sandıklara gitmek, oy kullanmak zorundayız. Sadece oyumuzu kullanıp dönmek de yetmiyor, sandıklara sahip çıkmamız gerekiyor. Millet İttifakı olarak sandık güvenliği konusunda tüm tedbirlerimizi aldık. Her sandığa üç kadın müşahit çağrımıza ses veren herkese buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Haydi, kadınlar, sandığa. Bize reva görülen cehennemin içine hapsolmuyoruz. Kadın örgütleri ile kararlı bir şekilde mücadeleyi büyütüyoruz. Biliyoruz ki; örgütlü gücümüz karşısında duramayacaklar.

Bugün saat 11.00 itibariyle 300’ü aşkın bileşeni olan EŞİK Platformu ile bir sosyal medya mitingi yapıyoruz. #KararVer #OyVer ve #GeleceğineSahipÇık etiketleriyle paylaşımlar yapıyoruz. Lütfen siz de bize katılın, etiketleri paylaşın.

Kadınların yaşam hakkı için,

Medeni Kanun ile elde ettiğimiz haklarımızı korumak için,

6284 sayılı Kanun’un yürürlükte kalması için,

Çocuklarımızın zorla ve erken yaşta evlendirilmemesi için,

Gençlerin aydınlık yarınları için,

İstihdam dışına itilmememiz için,

Haklarımızı aradığımızda hakarete uğramamak için,

Hak, hukuk, adalet için,

Demokrasi için,

Cumhuriyet değerlerimizi korumak için,

Haydi, kadınlar sandığa!

Sandıklara sahip çıkalım!

HAYATLARIMIZA, HAKLARIMIZA VE HAYALLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM!” şeklinde konuştu.

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR