Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
24 NİSAN Çarşamba 05:26

CHP’den kadın milletvekili aday adayı

Bir dönem Tunceli Arıcılar Birliği Başkanlığı da yapan Fidan Aydın, 2023 yılı Mayıs ayında yapılması planlanan Genel Seçimlerde CHP’den milletvekili aday adaylığını açıkladı. Aydın, siyasetin sadece zengin erkeklerin işi olmadığını belirterek bu kalıbı kırmak için aday adayı olduğunu söyledi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 04-02-2023 15:18
CHP’den kadın milletvekili aday adayı

Aday adaylığını açıklaması nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya gelen Fidan Aydın, kentin nüfusunun yüzde 47’sinin kadınlardan oluştuğuna özellikle vurgu yaptı.

Aydın, “Bugüne kadar ilimizden kadın milletvekili seçilmedi. Bu eril kültürde eşitsizliğe dayalı başlatılan aday adaylığı yarışında her türlü maddi, manevi ve kültürel bariyerleri aşarak, ilimizde kadının temsiliyetini sağlamak için aday adayı oldum” dedi.

Sadece maddi gücünü kullanan zengin erkeklerin milletvekili olabileceğini kanaat ve düşüncesini kırmak istediğini ifade eden Aydın, “Kadınların adil, eşit ve bilinçli bir şekilde sosyal hukuk devletinin inşasında en az erkek adaylar kadar değerli bir yapı taşı oldukları bilincini vermek için hemcinslerime TBMM'de siyesin yolunu açmak istiyorum” diye konuştu.

Yaklaşık 17 yıldır Munzur Dağları’nda yalnız başına arıcılıkla meşgul olduğunu kaydeden Aydın, “Organik arıcılık ve organik tarım konularında kentin dokusuna nüfuz edecek çalışmalar yaptım. İl tarım ve üniversiteye organik yarım bölümü koyarak bu alanın gelişmesini sağladım. Tunceli'de 400 üyeli arıcılar birliği kurarak Tunceli tarihinin en büyük üretici birliğini kurdum. Yine Tunceli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Tunceli Girişimci Kadınlar Derneğini kurarak 7 yıl başkanlığını yaptım” şeklinde konuştu.

Seçim süreçlerinde CHP’de aktif çalışmalar yaptığını hatırlatan Aydın, “2023 seçimlerinde Tunceli'den üretici bir kadın olarak milletvekili olmak istiyorum. Seçildikten sonra, kadını üretim süreci içerisinde toplumsal cinsiyet eşitliği seviyesine getirmenin asgari şartlarını yaratmak ve bunu da tarımın yeniden canlandırılması programına uygun olarak yapmak istiyorum. Çalışan, üreten ve tarım işçisi bir kadın olduğum için desteğinizi istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR