Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 08:13

Fırat EDAŞ’tan enerji altyapısını güçlendirme çalışması

Fırat EDAŞ, Tunceli’nin enerji altyapısını güçlendirme çalışmalarına devam ediyor.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 06-12-2023 15:49
Fırat EDAŞ’tan enerji altyapısını güçlendirme çalışması

Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli’de yatırıma devam eden Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), Tunceli’deki enerji hattı güçlendirme faaliyetlerine yenisini ekledi. Devreye alınan Pertek Çakırbahçe trafo güçlendirme projesi ile kırsal yaşamda enerji kalitesinin artırılmasının amaçlandığı kentte bu çalışma ile toplam yatırım tutarı da 106 milyon TL’ye ulaştı.

Tunceli’de artan enerji talebinin kesintisiz ve kaliteli bir şekilde karşılanması için faaliyetlerini sürdüren Fırat EDAŞ, enerji verimliliği çalışmaları kapsamında Çakırbahçe bölgesi projesini hayata geçirdi. Proje Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) ile koordinasyon içerisinde yürütülerek TEİAŞ tarafından devreye alınan yeni Pertek trafo merkezi ve Çakırbahçe trafo güçlendirme projesi ile bölgenin kaliteli ve kesintisiz enerji ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

Fırat EDAŞ’ın, hayata geçirdiği proje ile Tunceli trafo merkezinden beslenen Pertek, Çemişgezek ve Hozat ilçelerine alternatif besleme kaynağı sunarak bu ilçelerde yaşanan gerilim kaybını, hattın uzunluğundan kaynaklanabilecek arıza riskini ve arızadan etkilenen abone sayısını asgari miktara indirmeyi amaçlamakta.

Gerçekleştirilen yatırım ile trafo merkezinden Çemişgezek ilçesine kadar toplamda 82 kilometre uzunluğundaki enerji nakil hattının verimliliği optimize edilerek, kırsal kesimde yaşayan vatandaşların hayatlarının kolaylaştırılması ve bölgedeki 15 bin abonenin enerjiye kesintisiz erişim sağlaması için önemli bir adım atıldı.

Tunceli’de yıl içerisinde 106 Milyon TL’lik yatırıma imza atan Fırat EDAŞ yetkilileri, değişen enerji ihtiyaçlarına en verimli çözümleri sunmak için elektrik dağıtım hizmeti verdikleri tüm bölgelerde yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerinin altını çizdi.

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR