Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
28 NİSAN Pazar 06:13

İlimize yeni MR cihazı alındı

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından ilimize yeni MR cihazı alındı. İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammed Duran, cihazın alınmasında emeği geçenlere teşekkür ederek hayırlı olması temennisinde bulundu.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 04-09-2023 09:57   Güncelleme : 04-09-2023 10:16
İlimize yeni MR cihazı alındı

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından alımı yapılan cihazın ile tahsis edildiğini söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammed Duran, “İlimize tahsisi sağlanan Siemens Magnetom Altea 1.5 Tesla MR cihazı; yan opsiyonları tam teşekküllü, 10 farklı bobin ile vücutta eksik bir bölge kalmadan çekim yapabiliyor. Yine hastaların en büyük rahatsızlıklarından biri olan MR içinin çok dar olması ve hastanın içeride boğulma hissini azaltmak için Türkiye’nin en geniş Gantry açıklığı olan 70 santimlik modelidir. Hasta yatağı 250 kilogramağırlık taşıyabildiği için kilolu hastaları da başka hastanelere sevk etmeden çekim yapabilmektedir” dedi.

Yeni cihazın bir haftalık süre içinde hizmet vermeye başlayacağını söyleyen Dr. Duran, “Hizmet alımı ile çalışan mevcut firmanın sözleşme süresi 31 Temmuz 2023 tarihinde bitmiştir. İlimize tahsisi yapılan MR cihazının, hasta mağduriyeti yaşanmaması için bir ay öncesinden gerekli çalışmaları başlamış ve kurulumu tamamlanmıştır. Ancak çekimlerin yapılabilmesi için teknik olarak mevcut MR cihazının sökülmesi gerekmektedir. Bu sürenin en hızlı bir şekilde sonuçlanması için firma çalışmalarını hızlandırmıştır. Yeni MR cihazı yaklaşık bir haftalık süre sonunda hizmete başlayacaktır” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammed Duran, cihazın gönderilmesinde emeği olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya ve Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğüne teşekkür etti.

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR