Dersim Son Dakika Haber - Dersim Ekspres Gazetesi
HV
02 MAYIS Perşembe 07:40

Şampiyonlar, Dersim Kick Boks’ta buluştu

Kick Boks Norveç Milli Takım Antrenörü Dersimli Daimi Akın, şampiyon sporcuları, Dünya Şampiyonu sporcu Duygu Turan ve Elazığ’dan gelen antrenör ve sporcular, Dersim Kick Boks Spor Kulübü ile 5 gün sürecek antrenman kampı yapıyor.

SPOR
Giriş Tarihi : 18-07-2023 11:08

İlimizde faaliyet gösteren ve başta Erivan Barut olmak üzere çok sayıda dünya ve Türkiye şampiyonu çıkaran Dersim Kick Boks Spor Kulübü, Norveç Milli Takım Antrenörü Daimi Akın, beraberinde getirdiği dünya şampiyonu 3 sporcu, İstanbul’dan dünya şampiyonu Duygu Turan ile Elazığ’dan antrenör ve sporcuların katılımıyla antrenman kampı yapmaya başladı.

1985 yılında Norveç’e gittiğini söyleyen Kick Boks Norveç Milli Takımı Baş Antrenörü Daimi Akın, “Kick Boks’a 1988 yılında başladım. 12 yıl Norveç milli takımında dövüştüm. 2000 yılından sonra da Norveç Kick Boks Milli Takım baş antrenörüyüm. Norveç’te sadece bir antrenör var milli takım hocası olarak o da 23 yıldır benim. Bu yıllar arasında 95 tane Avrupa, dünya çapında derecelerimiz var. Sporcuların 35 Avrupa, dünya şampiyonlukları var. 20 profesyonel kemeri olan sporcum var. Buraya Gürsel hocamın isteği üzerine 3 dünya şampiyonu sporcumuzla geldik. 6 gün sürecek kamp yapıyoruz” dedi.

Dersim Kick Boks Spor Kulübünün salonunu çok beğendiğini belirten Akın, “Bir sürü ülke geziyorum böyle bir salon görmedim. Gerek büyüklüğü, gerek temizliği gerekse de ışıklandırması her şeyi mükemmel. Umarım burada tekrar kamp yaparız. Eğer burada salon ve konaklama ayarlanabilirse seneye buraya bir sürü ülkeden sporcu getirebiliriz. Bu hem buradaki gençler, hem de çevre illerdeki gençler için çok güzel olur. Dersim Kick Boks’a gerekli destek verilirse biz de dışarıdan elimizden geleni yaparız. Ben, aynı zamanda Avrupa Kick Boks Federasyonu yönetimine üyeyim. Avrupa Dünya Hocalar Komitesi başkanıyım. Benim bir sürü sporcu getirmek son derece kolay bir şey” diye konuştu.

Dersim Kick Boks olarak başarıdan başarıya koşmaya devam ettiklerini ifade eden Kulüp Antrenörü Gürsel Tayam ise, “En son 6-13 Temmuz’da Mardin’de düzenlenecek Türkiye şampiyonasına gittik. Bir birincilik, bir ikincilik iki de üçüncülük çıkardık. Başarı için sürekli çalışmak gerekiyor. Norveç’ten gelen Daimi hoca ve sporcuları, İstanbul’dan gelen dünya şampiyonu Duygu Turan, Elazığ’dan gelen sporcularla birlikte kampa girdik. Daimi hoca Norveç Milli Takım antrenörü çok başarılı. Bizi kırmadı Norveç’ten buraya geldi. Beş günlük süreçte antrenmanlara devam edeceğiz. Bu sürecin çok yararlı olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Kasım ayında Portekiz’de düzenlenecek olan dünya şampiyonasında Türkiye’yi sporcusu Erivan Barut’un temsil edeceğini söyleyen Tayam, “Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Bizim tek gayemiz spor ve başarı. Başka bir gayemiz yok” ifadelerini kullandı.

Tayam, kampa desteğinden ötürü iş insanı Ahmet Karakurt’a da teşekkür etti.

 

Dersim EkspresDersim Ekspres

YORUMLAR